Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

1η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ERASMUS+ HAPPENS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Μια υπέροχη και γεμάτη δράσεις εβδομάδα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 29/1/16 με τους μαθητές μας να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε ευκαιρία που τους δινόταν. Με αφορμή την 1η Επιμορφωτική πια συνάντηση της διεθνούς ομάδας του προγράμματος Erasmus+ HAPPENS που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας δόθηκε στους μαθητές μας η ευκαιρία να μιλήσουν με δασκάλους από άλλες χώρες, να τραγουδήσουν, να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες κι όλα αυτά στα Αγγλικά! Όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές μας ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο γλωσσομάθειας της τάξης τους και το αποτέλεσμα μας έκανε όλους πολύ περήφανους!
 
Πιο συγκεκριμένα:
Το Α1 παρουσίασε με την κα Τάνια, τη θεατρολόγο μας το φιδάκι της διατροφής
Το Α2 ανέλαβε να μοιράσει φρούτα στους ξένους δασκάλους τη Δευτέρα που είναι και Ημέρα Φρούτου στο σχολείο μας
Το Α3 τραγούδησε ένα Αγγλικό τραγούδι για το καλωσόρισμα των δασκάλων που πέρασαν από το τμήμα τους κατά την ξενάγησή τους στο σχολείο 
Το Β1 και το Β2 πήραν μέρος στην τελετή έναρξης της εβδομάδας με ένα τραγούδι που επιμελήθηκε η δασκάλα των Αγγλικών τους κα Βίκυ με το "καλωσήρθατε" σε όλες τις γλώσσες των καλεσμένων μας
Το Γ1 με τη δασκάλα του κα Ελίνα και την κα Τάνια  παρουσίασε μια δραστηριότητα για τις σωστές διατροφικές συνήθειες και είπε ένα τραγούδι στη τελετή έναρξης.
Το Γ2 παρουσίασε παραδοσιακά ελληνικά παιχνίδια και είπαν ένα τραγούδι στη τελετή έναρξης.
Το Δ1 και το Δ2 ανέλαβαν την παρουσίαση της τελετής έναρξης και της τελετής αποχαιρετισμού, την παρουσίαση των αφισών του προγράμματος, την παράδοση των ασπίδων χαλάρωσης που φτιάξαμε καθώς και την παράδοση των φακέλων και των name tags όλων των επισκεπτών μας.Το Δ1 πήρε μέρος στη δραστηριότητα για την Ελληνορωμαϊκή Πάλη
Το Ε1 με τη δασκάλα Αγγλικών παρουσίασε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές στα Αγγλικά.
Το Ε2 με την κα Νάνσυ και τη θεατρολόγο μας ανέλαβε την δραστηριότητα για την ενσυναίσθηση και παρουσίασαν και ένα τραγούδι στη τελετή έναρξης.
Το ΣΤ1 ανέλαβε την ξενάγηση των δασκάλων στο σχολείο μας , τη δραστηριότητα για την υγιεινή των χεριών μαζί με τη δασκάλα τους κα Βίκυ και την επισκέπτρια υγείας κα Αρβανίτη Ακριβή από το Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, παρουσίασε το παραδοσιακό παιχνίδι "εφτάπετρο" με το κ. Άρη καθώς επίσης ένα ελληνικό τραγούδι στην τελετή αποχαιρετισμού της Παρασκευής και τον ύμνο της ευρωπαικής ένωσης με φλογέρες με τον μουσικό μας, κ. Παναγιώτη.
Το ΣΤ2 πήρε μέρος στη δραστηριότητα για την Ελληνορωμαϊκή Πάλη, καθώς και στην παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών που ετοίμασαν με τη γυμνάστρια κα Μαρία.
Εκτός αυτών όμως οι μαθητές μας δεν έχαναν ευκαιρία να συνομιλούν με τους ξένους δασκάλους επιδεικνύοντας άριστη συμπεριφορά, καλή διάθεση και άνεση στη χρήση των Αγγλικών, κάτι που εντυπωσίασε τους φιλοξενούμενούς μας!
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου