Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΗΜΕΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Μετά την επιτυχημένη δράση της Ημέρας Φρούτου στο σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ HAPPENS σκεφτήκαμε ότι καλό θα ήταν να ενισχυθεί και η κατανάλωση λαχανικών με τη μορφή κολατσιού στο σχολείο.

Με μία δράση- έκπληξη λοιπόν εγκαινιάσαμε τη νέα αυτή υγιεινή συνήθεια. Στο πρώτο διάλειμμα της Δευτέρας 11 Απριλίου περίμενε τους μαθητές μας στο αίθριο του σχολείου μας ένα μανάβικο που στήθηκε με σκοπό να μοιραστούν στα παιδιά 3 ειδών λαχανικά, τοματίνια, αγγουράκια και καροτάκια!

Η Διεθύντριά μας  μαζί με εκπαιδευτικούς καθώς και μαμάδες-εθελόντριες φρόντισαν να ετοιμάσουν αυτή τη γευστική και υγιεινή λιχουδιά για τα παιδιά. Με μεγάλη μας χαρά συνειδητοποιήσαμε ότι τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τη δράση αυτή και γεύτηκαν με λαχτάρα τα δροσερά λαχανικά. Να λοιπόν μια ωραία ιδέα για υγιεινό κολατσιό στο σχολείο!

Με αφορμή τη δράση αυτή και τον ενθουσιασμό που έδειξαν οι μαθητές, σκεφτήκαμε να καθιερώσουμε την Παρασκευή ως Μέρα Λαχανικών του Σχολείου μας και να ενθαρρύνουμε τους μαθητές να καταναλώνουν όλο και περισσότερα λαχανικά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου